Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті передали до суду справи на трьох чільників «Мусульманського братства»


У Єгипті прокурори передали в середу до суду справи на трьох чільних діячів поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство», яких звинувачують у підбурюванні до вбивств демонстрантів-супротивників минулого місяця.

За повідомленням, звинувачення в підбурюванні до вбивства не менш як восьми людей, які протестували проти руху під його штаб-квартирою в Каїрі, стосуються лідера руху Мухаммада Баді, який нині переховується, а також його заступника Хайрата аш-Шатера і ще одного чільного діяча Рашада Баюмі.

Також у середу тимчасовий уряд Єгипту видав вказівку поліції вжити «необхідних заходів», щоб покласти край протестам прихильників скиненого президента, вихідця з лав «Мусульманського братства» Мухаммада Мурсі. Ці протести уряд назвав загрозою національній безпеці.

У відповідь частина об’єднань прихильників Мурсі заявила, що все одно продовжить свої протести з вимогою поновити того на посаді.

Сам Мухаммад Мурсі нині перебуває під вартою за рішенням суду на час розслідування звинувачень проти нього у причетності до вбивства і змові з войовничим ісламістським палестинським рухом «Хамас» із метою здійснити «антидержавні» дії під час повстання, яке скинуло попереднього президента Єгипту Хосні Мубарака позаминулого року.
XS
SM
MD
LG