Доступність посилання

ТОП новини

Цікавинки звідусіль: льодовий торт для панди, дитяча енергія розсвічує гойдалки


Льодовий торт для панди
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Льодовий торт для панди

Льодовий торт для панди

Зоопарк у Сан-Дієго у США відсвяткував перший день народження Сяо Ліу, наймолодшої великої панди. Клітку панденяти, яку він ділить зі своєю матір’ю, заповнили торт до дня народження, коробки з подарунками і декорації.

Триповерховий торт із льоду та бамбуку з солодкою картоплею, яблуками та нарізаною морквою дуже смакував малюкові. Співробітники зоопарку почали створювати торт три тижні тому, і, за підрахунками, він важить майже 80 кілограмів.

Сяо Ліу, чиє ім'я означає «маленький подаруночок», народився 29 липня 2012 року. Він є шостою великою пандою, яка народилася в зоопарку Сан-Дієго. Зараз панденя важить трохи більше як 18,5 кілограмів.

У музеї воскових фігур на Кубі з’явиться Уго Чавес

В музеї воскових фігур на Кубі з’явиться Уґо Чавес
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
Сім'я скульпторів-самоучок з міста Баямо на Кубі вирішила виготовити статую Уго Чавеса із воску, щоб увічнити його пам'ять.

Виготовлення воскової фігури людини займає два місяці. За словами скульптора, найскладніша частина роботи – приклеювання волосся.

Щоб домогтися автентичності статуї, музей зараз просить уряд Венесуели передати в дар армійську форму і фірмовий червоний берет Уго Чавеса.

Творіння сім'ї Барріос поповнить колекцію музею воскових фігур у Баямо. У колекції є близько 70 фігур птахів і рептилій, а також 13 воскових статуй знаменитостей. Всі вони виготовлені родиною Барріос за останні 20 років.

Тут можна зустріти Компая Сегундо, музиканта кубинського ансамблю Buena Vista Social Club, чи американського письменника Ернеста Хемінгуея.

Дитяча енергія розсвічує гойдалки

Дитяча енергія розгойдує гойдалки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
Багато батьків дивуються безмежній енергії своїх дітей, якою ті володіють. І тепер одна компанія вирішила використати цю енергію для розваги самих же дітей.

Болгарська компанія «Майданчик «Енергія» дає дітям ігрове обладнання сучасної епохи, і розгойдування на гойдалці, що було частиною гри дітей протягом поколінь, тепер супроводжується світлом і звуком.

Перша іграшка компанії – Lumi – нагадує традиційну гойдалку-коника, яка при використанні починає світитися, бо живиться з кінетичної енергії, виробленої дітьми під час розгойдування.

Засновники компанії Іліан Милин і Христо Aлексієв кажуть: вони хочуть, щоб діти повернулися від комп’ютерних ігор назад на дитячий майданчик – і сподіваються, що їхні іграшки будуть надихати дітей на це.

Коструктори вважають, що, переносячи деякі з концепцій комп'ютерних ігор та онлайн-змагань на ігровий майданчик, вони залучать більше дітей до фізичної діяльності. Їхні іграшки здатні надати інформацію про енергію, яка виробляється, і це саме по собі може мотивувати дітей змагатися одне з одним. Іграшки можуть бути з’єднані з центральним вузлом і різними комбінаціями світла і звуку показувати, хто переміг у змаганні з виробництва енергії або кількості гойдань.

У Словенії набуває популярності пекарня для собак

 Пекарня з печивом для собак відкрилася в словенському місті Маріборі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00
Крамниця, яка спеціалізується на виготовленому вручну печиві спеціально для собак, стає дедалі популярнішою серед собаководів у словенському місті Маріборі. Тут продають печиво, торти і пироги за спеціальними рецептами і особливих форм.

Крамниця «Гав-Гав», розташована на околиці популярного серед власників собак парку Марібора, наразі продає близько 5 кілограмів печива щодня. Вироби мають різну форму і відрізняються на смак. Їх наповнюють різними сортами м’яса та риби. Є й випічка без наповнень, яку можуть їсти й люди.

Ця пекарня для собак є першою у Словенії, вона набуває популярності і в сусідів із Хорватії, які охоче приїжджають за покупками.

Огляд за матеріалами Reuters

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG