Доступність посилання

ТОП новини

Посол США у Росії засудив вчинок гурту Bloodhound Gang


Посол США у Росії Майкл Макфол сьогодні засудив вчинок американського гурту Bloodhound Gang, який сприйняли як наругу над російським прапором. У мікроблозі Twitter Макфол назвав вчинок ганебним і водночас засудив акт насильства над американцями.

Під час виступу в одеському клубі 31 липня гітарист американського гурту Евіл Джаред Гасселгофф з вигуками «Не кажіть Путіну!» засунув собі у штани прапор Росії. Це підтверджують відеоролики з концерту, завантажені у мережу Youtube.

Після цього у Росії скасували участь гурту Bloodhound Gang на фестивалі у Краснодарському краї. У суботу американці покинули Росію. Коли музиканти вилітали з Анапи в Москву, то їх закидали яйцями і помідорами. На них також напали невідомі.

Деякі російські політики закликають заборонити в’їзд американському гурту до Росії і притягнути учасників до кримінальної відповідальності. У Слідчому комітеті Росії кажуть, що готові відреагувати на інцидент, якщо буде подання прокуратури. Водночас Міністерство внутрішніх справ Росії повідомило, що шукає нападників на американців.

В Україні, як виглядає з ролику в Youtube, цей самий гітарист немовби помочився на прапор України під час виступу у Києві 30 липня. Офіційної реакції на це не було.

Учасники Bloodhound Gang вибачилися за свій вчинок перед росіянами: музиканти заявили, що у них є така традиція, що «все, що йде в зал, проходить через штани басиста».
XS
SM
MD
LG