Доступність посилання

ТОП новини

Біля лікарні Тимошенко в Харкові зібралися її прихильники


Під лікарнею, де перебуває екс-прем’єр Юлія Тимошенко, зібралися близько 200 її прихильників. Як передає кореспондент Радіо Свобода, на мітингу присутні прихильники Тимошенко з Харкова, Кіровограда, Дніпропетровська, Криму.

Учасники акції вигукують гасло «Юля буде вільна!». На мітинг прибув голова фракції «Батьківщини» Арсеній Яценюк. Він з групою депутатів зайшов до приміщення лікарні, де вимагатиме зустрічі з Тимошенко.

За словами кореспондента Радіо Свобода, наразі не відомо, чи має Яценюк на це відповідні дозволи. Водночас промовці, які виступають на мітингу, кажуть, що ці дозволи є.

Перед входом до лікарні Яценюк наголосив, що у Віктора Януковича є юридична і політична можливість «виконати одну з ключових політичних вимог, необхідну для того, щоб Україна стала не просто на словах, а на ділі європейською державою, а саме для того, щоб підписати угоду з ЄС на саміті 22 листопада». «Віктор Янукович має можливість зробити перший крок до звільнення Юлії Тимошенко і надати їй можливість отримати медичну допомогу за межами України», – сказав Яценюк.

Сьогодні минає два роки від часу арешту колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Печерський районний суд Києва дав згоду на її арешт увечері 5 серпня 2011 року.

30 квітня 2013 року Європейський суд з прав людини визнав арешт і утримання Тимошенко під вартою до рішення суду в її справі незаконним. Це, на думку захисників, могло бути підставою для перегляду вироку і звільнення Тимошенко.
Українська влада не стала оскаржувати це рішення суду в Страсбурзі.

Міністерство юстиції вважає, що Україна, ухваливши новий Кримінальний процесуальний кодекс, вжила заходів щодо недопущення у майбутньому порушень, про які йдеться в рішенні у справі «Тимошенко проти України».
XS
SM
MD
LG