Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче якнайшвидших переговорів з Росією про Roshen


Україна очікує якнайшвидшого початку переговорів із російською стороною щодо зняття заборони на ввезення продукції кондитерської корпорації Roshen до Росії. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства економічного розвитку й торгівлі України.

«Ми впевнені, що переговори стосовно зняття заборони на здійснення постачань української кондитерської продукції до Російської Федерації мають відбутися найближчим часом. Ми офіційно звернулися до російської сторони й чекаємо на їхнє рішення», – мовиться в повідомленні відомства з посиланням на першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолія Максюту.

За його словами, українська делегація готова в будь-який час виїхати для проведення таких переговорів. Як заявив Максюта, їхнім результатом має стати зняття заборони на постачання української кондитерської продукції на період, коли відповідні робочі групи з’ясують причини ембарго на підставі офіційних результатів проведених російською стороною перевірок.

Раніше Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду про невідкладну зустріч, щоб вирішити питання про заборону ввезення продукції компанії Roshen до Росії.

Росспоживнагляд 29 липня запровадив заборону на постачання до Росії кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen, заявивши про її невідповідність вимогам щодо якості. Roshen відкидає ці звинувачення.

Водночас у Молдові, Казахстані й Таджикистані заявили, що їхні перевірки наразі не виявили шкідливих речовин у продукції Roshen.
XS
SM
MD
LG