Доступність посилання

ТОП новини

Регіонал Царьов: угода з ЄС суперечить Конституції


Шість пунктів угоди про асоціацію з Євросоюзом суперечать Конституції України, заявив заступник голови фракції Партії регіонів Олег Царьов в інтерв’ю Forbes.ua, уривки з якого оприлюднені на сайті видання.

«Я маю висновок юридичної компанії про те, що шість пунктів угоди про асоціацію суперечать Конституції України. Якщо група народних депутатів від Партії регіонів подасть звернення до Конституційного суду, він ухвалить рішення про неконституційність угоди з ЄС. Комуністи таке звернення залюбки підпишуть», – сказав депутат.

«Це не означає, що Україна не зможе підписати асоціацію – зможе, але тільки після змін до Конституції, а це нешвидка процедура», – додав Царьов.

При цьому депутат зазначив: якщо Київ відмовиться від угоди про асоціацію, Росія запропонує відкрити кредитний своп для України. «Що означає значить? Україна передає, наприклад, 15 мільярдів доларів у гривневому еквіваленті Росії, а Росія передає ту саму суму Україні в рублях. Україна може використовувати ці рублі для розрахунку за газ, зберігаючи іншу валюту. За цим кредитом не потрібно платити відсотки», – наголосив регіонал.

Київ розраховує підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року.
XS
SM
MD
LG