Доступність посилання

ТОП новини

Будинок рад у Черкасах закриють на капремонт


Черкаси – У Черкасах незабаром розпочнеться реконструкція обласного Будинку рад, в якому розташовані Черкаська обласна державна адміністрація та Черкаська обласна рада. Орієнтовна вартість капітального ремонту складе майже 42 мільйони гривень. Черкаські ЗМІ повідомляють, що за ці гроші у Будинку рад не лише відремонтують дах, тепло та електромережі, а й встановлять душові кабіни з бойлерами та імпортну сантехніку. А в комунальному підприємстві, яке опікується ремонтом, цю інформацію спростовують. Натомість наголошують, що завдяки реконструкції лише покращать умови праці для людей.

Ремонт черкаського обласного Будинку рад – не чиясь забаганка, а вкрай необхідна справа, переконують у комунальному підприємстві «Управління експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності». За словами директора підприємства Михайла Тарана, дах у будівлі тече більш ніж у двадцяти місцях, а відповідні служби ще з 2005 року давали приписи стосовно необхідності ремонту мереж теплопостачання, водовідведення та електромереж.

«Будівля збудована у 1960 році минулого століття. І донині не було проведено капітального ремонту. А ми знаємо, що капітальні ремонти проводять раз на 25 років. На сьогодні робили тільки поточні ремонти, і то лише у деяких кабінетах. Насамперед відремонтують п’ятий поверх і дах. Тим паче, є служби інспектування, які на це вказують», – каже він.

Будинок Рад буде з душовими кабінами?

За інформацією місцевого ЗМІ «Прес-центр», в обласному Будинку рад ремонтуватимуть не лише об’єкти першої необхідності. Мовляв, за кошти, передбачені на перший етап реконструкції, у приміщенні удосконалять системи вентиляції, відеоспостереження та протипожежної сигналізації, встановлять нові двері та металопластикові вікна, натяжні та підвісні стелі, імпортну сантехніку та душові кабіни з бойлерами.

Однак Михайло Таран наголошує, що у проекті реконструкції немає жодного пункту про душові кабіни. А капітальний ремонт у приміщенні роблять, щоб людям комфортно було працювати. Адже що кращі умови праці будуть створені, то краща буде віддача, переконаний він.

На сьогодні для працівників органів влади, які працюють у цих приміщеннях, крім туалетів, немає ніяких санітарних умов, навіть немає гарячої води
Михайло Таран
«Немає такого. Про які можна говорити капітальні ремонти чи душові, якщо на сьогодні для працівників органів влади, які працюють у цих приміщеннях, крім туалетів, немає ніяких санітарних умов, навіть немає гарячої води. Я неодноразово звертався до голови обласної ради, що наша будівля у непридатному стані для роботи. Але не було коштів. Нині ж ухвалили рішення, щоб зробити нормальні умови для людей, які тут працюють. І це потрібно», – переконаний Михайло Таран.

Реконструкція Будинку рад не є пріоритетом Черкаської області – опозиційний депутат

Тим часом у програмі економічного та соціального розвитку Черкаської області на цей рік немає пункту щодо реконструкції Будинку рад, каже опозиційний депутат Любов Майборода. За її словами, це питання внесли у змінах до бюджету, за які й проголосувала провладна більшість.
Скільки виділяється на харчування в лікарнях Черкаської області – 3,5 гривні на людину, скільки на медикаменти – 5,6 гривні. І вносити такий об’єкт?
Любов Майборода

«Ніякої потреби в тому, щоб витрачати такі шалені кошти не те, що немає, це просто цинізм, абсурд, наруга над людською гідністю і над простими людьми. Скільки виділяється на харчування в лікарнях Черкаської області – 3,5 гривні на людину, скільки на медикаменти – 5,6 гривні. І вносити такий об’єкт? Ну, треба просто не мати будь-якої совісті. Я, чесно кажучи, дивувалася, звідкіля бралися сталіністи, які розстрілювали людей, то сьогодні в обласній раді сидять їхні нащадки», – каже депутат.

Заплановано, що черкаський обласний Будинок рад капітально відремонтують більше ніж за 42 мільйони гривень.

Загалом реконструкцію цього будинку область фінансуватиме спільно із державним фондом регіонального розвитку. Одним із основних критеріїв конкурсного відбору інвестиційних проектів для їхньої реалізації за рахунок коштів державного фонду є «відповідність пріоритетам розвитку регіонів».

У середині серпня розпочнеться перша черга реконструкції черкаського обласного Будинку рад, вартість якої становитиме понад 17,5 мільйона гривень.
  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG