Доступність посилання

ТОП новини

Новий посол США засудив дії Bloodhound Gang щодо прапора України – МЗС


Джеффрі Паятт (Пайєтт)
Джеффрі Паятт (Пайєтт)
Новий посол США Джеффрі Паятт на зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Віктором Майком засудив наругу над українським прапором під час концерту американського гурту Bloodhound Gang у Києві. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

За повідомленням на сайті відомства, сьогодні Майко прийняв копії вірчих грамот від нового американського посла і привітав його з призначенням на цю посаду.

«Під час бесіди Джеффрі Паятт засудив наругу над державним прапором України, яка мала місце під час виступу американського рок-гурту Bloodhound Gang в Україні, назвавши такі дії образливими і неприйнятними», – заявляють в МЗС.

Як повідомляє сайт відомства, сторони також обговорили актуальні питання співпраці між Україною і США, зокрема в політичній і торговельно-економічній сферах. Крім того, наголошувалося на важливості подальшого поглиблення співпраці в енергетичній сфері.

Паятт підтвердив підтримку з боку американського уряду євроінтеграційних прагнень України, зокрема підписання в листопаді поточного року угоди про асоціацію з ЄС, наголосила в МЗС.

На концерті в Києві бас-гітарист американського гурту Bloodhound Gang імітував сечопускання на український прапор, а трохи раніше в Одесі запихав собі в штани російський стяг.

Міліція почала розслідувати ці інциденти, а Служба безпеки заборонила музикантові Bloodhound Gang в’їзд в Україну.

* * * * * * * * * * *

Написання прізвища нового посла українською мовою не врегульоване. Зокрема, Міністерство закордонних справ України, Радіо Свобода і численні українські засоби інформації передають його як Паятт. На сайті посольства США в Києві українською мовою на цей час використовується форма Пайєтт. У засобах інформації зустрічається ще кілька варіантів передачі імені Geoffrey R. Pyatt.
XS
SM
MD
LG