Доступність посилання

ТОП новини

«Це страшно. Їх витягуєш, а в них з рота піна з кров’ю» – постраждалий в горлівській аварії


Міністр соціальної політики Наталя Королевська разом з потерпілими від аварії, лікарня професійних захворювань у Донецьку, 7 серпня 2013 року
Міністр соціальної політики Наталя Королевська разом з потерпілими від аварії, лікарня професійних захворювань у Донецьку, 7 серпня 2013 року
Донецьк – Кількість потерпілих від аварії на горлівському хімічному заводі «Стирол» зросла до 25 людей. За даними облздороввідділу, один із потерпілих лікується амбулаторно, ще один перебуває в горлівській лікарні у дуже важкому стані. Інших вже доправили до обласної лікарні професійних захворювань у Донецьку. Причини аварії ще встановлюють, однак експерти стверджують, що причин для паніки немає, адже хімічні показники аналізів ґрунту та повітря в Горлівці в нормі. Про можливі причини аварії та її наслідки дізнавалося Радіо Свобода.

До потерпілих у лікарню приїхала міністр соціальної політики Наталя Королевська та пообіцяла забезпечити їх усім необхідним. Вона також запропонувала пацієнтам подумати, яке лікування вони б хотіли отримати вже після виписки.

Ті, в свою чергу, розповіли про аварію. Сергій, який перебував на місці аварії, розповів Радіо Свобода: «Це страшно бачити, просто страшно. Такого навіть у фільмах не показують, коли люди стрибають на машини і падають, і жити хочеться, і кричать, і зникають в білому тумані. Їх витягуєш, а в них з рота піна з кров’ю, і опіки – по півобличчя немає. Це ми в сорочці всі».
Завод «Стирол»
Завод «Стирол»

Інший потерпілий Олексій пояснив, що коли побачив хмару білого диму, то почалася паніка. «Бігли всі хаотично, хто куди. Тобто не організовано нічого. Є ще люди, відповідальні за евакуацію, які мали всіх зібрати, але не було на це часу, я так підозрюю», – зауважує він.

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький, який перебуває у Горлівці, запевняє, що потерпілі забезпечені всім необхідним, родинам загиблих також надається допомога.

«Аварія в повному обсязі ліквідована. Приводів для паніки немає. Загрози населенню немає. Санстанція зробила заміри і продовжує моніторинг довкілля. Для того, щоб робити висновки, потрібно дочекатися результатів розслідування, які тут велися роботи, що призвело до аварії. Це цех, він перебуває на капремонті, аварія сталася на аміакопроводі, який проходить повз цех. Цей цех і так не працював», – зазначив керівник області.

Віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко заявив, що наслідки аварії дуже важкі та пояснив, що, скоріш за все, аварія сталася через ремонтні роботи, які проводилися в цеху.

Це одна з найважчих аварій, які сталися в хімічній галузі
Юрій Бойко
«Це одна з найважчих аварій, які сталися в хімічній галузі. Працює комісія. Будуть перевірені відповідність проведених ремонтних робіт, діагностики, і перевірка самого газопроводу по тій ділянці, яка була розірвана», – сказав віце-прем’єр.

Завтра у Горлівці пройдуть перші похорони загиблих. Внаслідок аварії загинуло 5 осіб.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG