Доступність посилання

ТОП новини

УДО: змагання в Києві просили перенести заради киян


Управління державної охорони України не забороняло проведення міжнародних змагань з триатлону на День незалежності в Києві, а просто просило перенести їх проведення на інший час чи змінити їхній маршрут. Про це Радіо Свобода повідомив речник Управління держохорони Ігор Забілик.

Раніше організатори Kiev Triathlon Cup заявили, що змагання скасовуються через вимоги УДО. За словами організаторів, 6 серпня вони отримали листа від Управління державної охорони президента про неможливість проведення змагань, «оскільки дана траса, на якій планувався старт, використовується як маршрут пересування президента в День незалежності України». «Зміна маршруту неможлива з причини поганого дорожнього покриття в місті Київ», – мовиться в заяві.

За словами речника УДО, звернення управління некоректно трактували і подали як сенсацію. «У зв’язку з тим, що організатори змагань звернулися до Управління державної охорони з проханням перекрити центральну історичну частину міста Києва саме 23–24 серпня з 7-ї до 22-ї години для проведення своїх спортивних змагань, Управління держохорони запропонувало провести цей захід в інший час, в іншому місці столиці. Тому що перекриття дорожнього руху в місцях планової спортивної траси, а це була і Контрактова площа, і Поштова площа, і район Гаванського мосту, і вулиця Набережно-Хрещатицька, Набережно-Рибальська, Сагайдачного, Мате Залки і проспект Героїв Сталінграда, – таке масштабне перекриття заблокувало б пересування містом киян і гостей столиці, у тому числі осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Це також суттєво ускладнило б проведення заходів із відзначення Дня Незалежності України в столиці», – каже Забілик.

«У першу чергу думали про киян, про гостей столиці, про проведення заходів. Ми не забороняли, а запропонували перенести час проведення змагань або їхні маршрути», – наголосив речник УДО.

«Наскільки мені відомо, ці змагання відбудуться, їх ніхто не забороняв», – додав він.
XS
SM
MD
LG