Доступність посилання

ТОП новини

Церква не може бути інструментом для владних цілей – глава УГКЦ


Архиєпископ Святослав, архівне фото
Архиєпископ Святослав, архівне фото
Українська греко-католицька церква будує Архикафедральний собор Воскресіння Христового в Києві на пожертви, але не бере грошей від лідерів політичних партій та представників влади, наголосив сьогодні глава УГКЦ, верховний архиєпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук).

«Будівництво цього собору висвітлює наше бачення суспільної моралі, коли церква повинна залишитися матір’ю і учителькою, але не бути ніколи державною церквою чи церквою, яка є інструментом для владних політичних чи якихось інших цілей. Тільки церква, яка не дає себе зужити як інструмент для чогось, може навчати суспільній моралі. Ми маємо свою стратегію, і вона давно задекларована: основні поняття – спільне благо, солідарність, відповідальність за свою країну, соціальне служіння», – сказав глава УГКЦ, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:37:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Більшість пожертв надходить від простих громадян України, також кошти надходять від представників української діаспори, додав він.

Сьогодні в соборі почали монтувати 2-тонний престол із білого мармуру. На неділю, 11 серпня, призначено освячення ще не добудованого собору і проведення Синоду єпископів УГКЦ. Для участі в Синоді до Києва приїдуть архієпископи з Канади, Польщі, Греції, також запрошені всі члени Всеукраїнської ради церков.
XS
SM
MD
LG