Доступність посилання

ТОП новини

У «Батьківщині» заявили, що оскаржать рішення суду про легітимність Київради


Київська міська організація партії «Батьківщина» заявила у п’ятницю про намір оскаржити рішення суду, яким Київраду нинішнього, VI скликання визнано легітимною, повідомило агентство УНІАН із посиланням на прес-службу організації.

Окружний адміністративний суд Києва визнав у п’ятницю діяльність Київської міської ради дотеперішнього скликання правочинною, а проведення її сесій законним. Суд також визнав повноваження секретаря Київради Галини Гереги, яка як заступник міського голови виконує обов’язки мера, котрого Київ не має від минулого року після відставки Леоніда Черновецького.

За повідомленнями, наступна сесія Київради дотеперішнього скликання призначена на 19 серпня.

Попередня сесія була 11 липня відкрита і закрита – її не дали провести депутати-опозиціонери, які заявляють, що п’ятирічний термін повноважень нинішнього скликання Київської міськради, на який вона була обрана, уже збіг 2 червня. В опозиції попереджали, що перешкоджатимуть спробам скликати нову сесію, якщо доти не буде призначена дата виборів у Києві. Голова Київської міської державної адміністрації, представник владної Партії регіонів Олександр Попов закликає відновити діяльність нинішнього скликання Київради і заявляє, що заклики до цього, які лунають у Києві, не влаштовані владою, а є ініціативою з місць.

Рішення Конституційного суду, що чергові вибори в Києві мають відбутися, як і в усій Україні, 2015 року, влада трактує так, що повноваження нинішнього скликання Київради мають продовжитися ще на два роки; опозиція ж наполягає, що нині необхідні позачергові вибори.
XS
SM
MD
LG