Доступність посилання

ТОП новини

Раїса Радченко знову перемогла в суді


Раїса Радченко
Раїса Радченко
Запорізький обласний апеляційний суд вкотре став на бік громадської активістки Раїси Радченко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Сьогодні, 12 серпня, в апеляційному суді адвокат Раїси Радченко оскаржила рішення Ленінського районного суду Запоріжжя про примусове психіатричне обстеження активістки у Запорізькій обласній психіатричній лікарні. 8 серпня апеляційний суд вже визнав протизаконним рішення Комунарського райсуду про примусове лікування Раїси Радченко у психлікарні.

Тим часом, на 21 серпня запланований черговий суд над дочкою Раїси Радченко Дариною. Її обвинувачують у непокорі працівникам міліції, які намагались передати її матір до рук санітарів психіатричної лікарні за рішенням Ленінського суду.

11 липня запорізьку громадську активістку Раїсу Радченко за рішенням Ленінського районного суду примусово доставили на лікування до Запорізької обласної психіатричної лікарні. Активістка заявила, що не визнає таке лікування і вважає це помстою влади за її активну громадську позицію. Вона відома тим, що активно боролась проти корупції у міській владі та правоохоронних органах, працювала заступником начальника районної адміністрації з господарської частини за часів міського голови Олександра Поляка і була проректором одного з київських вишів.

26 липня лікарі Запорізької обласної психіатричної лікарні відпустили Радченко додому.
XS
SM
MD
LG