Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині ув’язнені зможуть отримувати електронні передачі


У Дніпропетровській області ув’язнені зможуть отримувати електронні передачі від родичів. Про це сьогодні повідомив начальник прес-служби управління Державної пенітенціарної служби України в Дніпропетровській області Ярослав Костюченко.

За його словами, від сьогодні проект електронних передач для ув’язнених працює у тестовому режимі, а за два тижні він буде діяти в повному обсязі.

Як зазначив посадовець, нововведення має полегшити родичам і близьким арештантів передавання передач за ґрати: ті товари, які є в наявності в магазинах виправних установ, рідні зможуть замовити для ув’язнених через інтернет і оплатити банківською карткою.

Як вважають в пенітенціарній службі, це дозволить родичам засуджених заощадити кошти на дорогу. Крім того, як повідомив Радіо Свобода Ярослав Костюченко, ціни на ці товари будуть нижчими за ринкові.

У пенітенціарній службі розраховують, що найбільш затребуваними товарами в інтернет-магазині будуть предмети побутової хімії, чай, кава, сигарети, солодощі.

«Якщо цей проект матиме успіх, у перспективі ми плануємо спробувати ще одну новацію – організувати листування родичів та близьких з ув’язненими за допомогою електронної пошти», – сказав Радіо Свобода Ярослав Костюченко.

У Дніпропетровській області діє 14 закладів пенітенціарної системи, де утримується близько 15 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG