Доступність посилання

ТОП новини

Учасники Врадіївської ходи заявляють про початок нової акції


Василь Любарець (по центру)
Василь Любарець (по центру)
Учасники Врадіївської ходи організовують всеукраїнську акцію «Від Врадіївки до Країни любові», яка стартує в жовтні.

Як заявив сьогодні в Києві лідер ходи Василь Любарець, розпочнеться нова акція 2 жовтня в день 23-ї річниці Революції на граніті о 10 годині ранку. У Києві хода повинна бути уже 10 жовтня о 18:00, каже Любарець.

За його словами, мета акції – відставка президента Віктора Януковича і повернення влади народові України, виведення країни з кризового стану, звільнення усіх несправедливо засуджених, зміна системи державної влади.

«Хода «Від Врадіївки до Країни любові», використовуючи історичний досвід Махатма Ганді й наших Майданів охопить всю Україну, кожне село і селище, містечко і місто, а також всіх, хто вважає себе українцем з усього світу: Канади, Америки, Бразилії, Аргентини, Австралії та Нової Зеландії, Європи та пострадянських країн», – заявив Любарець.

Він висловив сподівання, що до ходи по всій Україні долучаться близько півмільйона людей.

Акція «Врадіївська хода» розпочалася 7 липня після групового зґвалтування 29-річної жінки на Миколаївщині, яка впізнала в нападниках двох місцевих міліціонерів. Справа викликала спротив громадськості.

Учасники Врадіївської ходи пішки подолали понад 300 кілометрів на знак протесту проти злочинів міліції, разом з представниками опозиції 18 липня пройшли Києвом. Вони пікетували МВС, зустрілися з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, розпочали безстроковий мітинг на майдані Незалежності та встановили там свої намети.

Їхню акцію розігнав «Беркут». Любарця засудили до 10 діб арешту за порушення правил проведення мирних зборів. Ще одного учасника акції Володимира Іванова оштрафували за схожими звинуваченнями.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко називав цю акцію «політизованою».
XS
SM
MD
LG