Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ дав гроші на пам’ятник жертвам Голодомору у Вашингтоні – Герман


Ганна Герман про пам’ятник жертвам Голодомору у Вашингтоні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00
Український бізнесмен Дмитро Фірташ дав гроші на зведення пам’ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

«На вчорашньому засіданні уряд виділив величезні кошти на побудову пам’ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні. Минулого разу, коли я була на Радіо Свобода (10 травня 2013 року – ред.), ми пообіцяли, що такий пам’ятник буде.Уже тоді доброчинні кошти на спорудження цього пам’ятника виділив пан Дмитро Фірташ, який, до речі фінансував будівництво багатьох святинь… Пан Фірташ був такий ласкавий і виділив ці кошти тоді, коли існувала загроза, що буде зрив цього. Бо якщо б до червня ми б не почали будівництво, то уряд США забрав би ділянку і ми не говорили б сьогодні про виділенням коштів урядом», – сказала Герман.

За її словами, нині мова може йти про створення у Вашингтоні українського історико-культурного центру. «Оскільки зараз уряд виділив ще кошти на цю справу, то у нас тепер є суперлюксус і ми зможемо мати у Вашингтоні цілий український історико-культурний центр. Можливо, вдасться купити будинок, буде пам’ятник жертвам Голодомору, буде музей у цьому будинку», – заявила Герман.

У травні в ефірі Радіо Свобода позаштатний радник Януковича заявила, що влітку розпочнеться спорудження меморіалу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років у Вашингтоні. Місце в центрі столиці було виділене для України американським урядом.

Ініціювання будівництва меморіалу відбулося ще за президентства Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG