Доступність посилання

ТОП новини

«Метінвест» заявляє про посилення перевірок митною службою Росії


«Метінвест», найбільший український гірничо-металургійний холдинг, констатує посилення з 13 серпня контролю з боку митних органів Росії до металопродукції, що постачається на ринок цієї країни.

«Офіційно ніяких нових торгових обмежень з боку Росії не введено, змін митного законодавства також не відбулося. Водночас з 13 серпня стосовно продукції «Метінвесту» здійснюються додаткові заходи з митного контролю. Насамперед, це суцільний огляд із переваженням усього металу», – повідомляється в коментарі групи агентству «Інтерфакс-Україна».

При цьому наголошується, що раніше митний огляд стосовно «Метінвесту» та інших імпортерів здійснювався вибірково, кількість вагонів із продукцією компанії, які піддавалися огляду, не перевищувала кількох штук за квартал.

Також російська митниця почала в деяких випадках вимагати взяття проб, унаслідок чого порушується цілісність металопродукції. Крім того, згідно з ним, розпочалися тотальні перевірки достовірності сертифікатів походження імпортованої з України металопродукції з направленням їх на експертизу до Москви, які, згідно з очікуваннями учасників зовнішньоекономічної діяльності, можуть тривати до двох місяців. Раніше справжність сертифікатів ніколи не піддавалася сумніву, наголошує компанія.

Унаслідок таких дій на російських митних пунктах виникають транспортні черги, зриваються терміни постачань товарів з України до Росії, зокрема для російських споживачів із нафтогазової та інших системних галузей економіки цієї країни.

Раніше сьогодні Федерація роботодавців України, очолювана українським бізнесменом Дмитром Фірташем, заявила, що Митна служба Росії від сьогодні включила до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокує весь український імпорт.

У прес-службі російської митниці ситуацію наразі не коментують.
XS
SM
MD
LG