Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Росії каже, що не ухвалював ніяких рішень щодо регулювання імпорту українських товарів


Рішення на рівні уряду Росії щодо регулювання імпорту українських товарів не ухвалювалися. Про це заявили у департаменті прес-служби та інформації уряду. Там наголосили, що питання належить до компетенції митних органів, а також те, що міністри стурбовані ситуацією на російсько-українському кордоні, оскільки це позначається на торгово-економічних зв’язках.

А голова комітету Держдуми Росії у справах СНД Леонід Слуцький заявив у коментарі радіо «Ехо Москви» про те, що труднощі проходження українськими товарами російської митниці викликані просто бюрократією, зокрема тим, що Україна не входить до Митного союзу. Слуцький запевнив, що ніякої політики в цьому немає, і всі проблеми вирішаться найближчим часом.

Раніше в середу Федерація роботодавців України заявила, що російська митна служба зупинила весь український експорт на невизначений час. Водночас речник Міністерства доходів і зборів України повідомив Радіо Свобода, що митні пости відомства працюють у штатному режимі. У прес-службі російської митниці ситуацію не коментували.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров закликав ЗМІ не нагнітати ситуацію. «Наразі наші ЗМІ цю тему буцімто наявного конфлікту перебільшують. Так, є проблеми, але не потрібно зараз ці проблеми штучно роздувати і штучно перебільшувати», – сказав Азаров.
XS
SM
MD
LG