Доступність посилання

ТОП новини

«Оболонь» зупинила відвантаження продукції до Росії


Корпорація «Оболонь» (Київ), один із найбільших в Україні виробників пива і напоїв, зупинила відвантаження продукції до Росії через блокування українських товарів на російському кордоні.

«Ми зупинили відвантаження продукції нашим російським партнерам і очікуємо подальших рішень з російської сторони», – сказала керівник відділу корпоративних комунікацій корпорації «Оболонь» Оксана Пирожок.

Як повідомляє російська агенція «Прайм» з посиланням на представника Російської залізниці, близько тисячі вагонів накопичилися останнім часом на підходах до російсько-українського кордону.

«Зараз є накопичення вагонів на підходах до кордону з боку Росії. Близько 500 вагонів на станції Брянськ-Льговський і ще близько 450 вагонів на підходах до неї», – заявив представник Російської залізниці.

За даними джерела, вагони з російського боку стоять через те, що пункт пропуску перевантажений у зв’язку з розширенням переліку товарів із групи ризику для ввезення.

14 серпня Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Росії включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.

У російському кабінеті міністрів заявили, що рішення на рівні уряду Росії щодо регулювання імпорту українських товарів не ухвалювалися. Прем’єр України Микола Азаров сьогодні заявив, що певні проблеми в торговій співпраці з Росією є, і вони, ймовірно, пов’язані з утворенням і структуруванням Митного союзу. Водночас Азаров закликав українські ЗМІ не «роздмухувати» ситуацію штучно.
XS
SM
MD
LG