Доступність посилання

ТОП новини

Захист обвинуваченого в тероризмі дніпропетровця проситиме допомоги у Європарламенту


Захисники обвинуваченого в тероризмі дніпропетровця Дмитра Реви звертатимуться до Європарламенту з інформацією про фальшування справи про вибухи у Дніпропетровську. Про це сьогодні в Дніпропетровську заявила адвокат і сестра одного з обвинувачених у тероризмі Дмитра Реви Оксана Томчук.

За словами адвоката, мова йде про телефонний дзвінок, який під час обшуку з мобільного телефону Реви на мобільний іншого підозрюваного в тероризмі, політолога Віктора Сукачова здійснив не Рева, а співробітник правоохоронних органів, який проводив обшук. Саме той дзвінок став підставою для арешту Реви як «пособника в тероризмі». За її словами, ця справа «є доказом того, що Україна не збирається рухатися вперед у сфері правосуддя».

«Ми будемо звертатися до посольств країн Європейського союзу, до депутатів Європарламенту. Крім того, після 1 вересня, коли всі депутати вийдуть з відпустки, ми направимо запит до Європейського суду з прав людини. Зробимо це все напередодні саміту «Східного партнерства», – зазначила адвокат.

За даними Томчук, до Генеральної прокуратури України вже направлено 30 звернень народних депутатів з проханням перевірити факти фальшувань доказів проти Дмитра Реви, однак їх не розглянули по суті. Матеріали щодо обвинуваченого Реви вже направлені до посольств Великої Британії, Данії, США в Україні, низці членів Європарламенту, політикам у Польщі, Німеччині, Швеції, Швейцарії, Естонії.

Раніше сторона обвинувачення заявляла, що має докази провини всіх чотирьох обвинувачених у терактах. 27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3 з половиною мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 тер актів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG