Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд пошле інспекторів на заводи Roshen


Геннадій Онищенко
Геннадій Онищенко
Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція компанії Roshen зможе повернутися на ринок Росії після інспекції заводів і проходження процедури допуску.

«Ми обстежимо всі українські заводи, їх чотири або п’ять. Після цього розпочнемо повернення на російський ринок», – сказав Онищенко після переговорів у Москві з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком.

За словами Онищенка, повернення продукції Roshen відбуватиметься так само, як свого часу було з українським сиром. «Контроль кожної партії і потім допуск у російський цивільний обіг», – заявив керівник Росспоживнагляду.

«Наразі м’яч на боці України», – сказав Онищенко.

Український міністр висловив задоволення перебігом переговорів із головою Росспоживнагляду, сказавши, що вони пройшли «добре».

Наприкінці минулого місяця Росія запровадила заборону на постачання продукції компанії Roshen – одного з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, заявивши, що в ній виявили бензапірен, який має канцерогенні властивості.

Цього тижня прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба Росії з 14 серпня внесла до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України. В уряді Росії заявили, що рішення про зупинення імпорту з України ухвалювала митна служба, а на рівні кабміну жодних рішень не було.
XS
SM
MD
LG