Доступність посилання

ТОП новини

Активістів, які захопили Київраду, забрала міліція


Активістів, які захопили Київраду, забрала міліція
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
«Беркут» вивів чотирьох із п’яти громадських активістів, які сьогодні захопили сесійну залу Київради, з приміщення міської ради. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, їх посадили до автозаку, щоб везти до Шевченківського райвідділку міліції.

Ще одна активістка, журналіст Тетяна Чорновіл, залишилася в приміщенні, бо перебувала на вікні, де її не змогли дістати правоохоронці.

Раніше сьогодні п’ятеро представників організації «Воля» зайшли до сесійної зали Київради і відмовлялися її залишати, протестуючи проти планованого на 19 серпня засідання.

5 серпня стало відомо, що сесію Київради планують провести 19 серпня.
Попередня сесія була відкрита і закрита 11 липня – її не дали провести депутати-опозиціонери, які заявляють, що п’ятирічний термін повноважень нинішнього скликання Київської міськради, на який вона була обрана, вже збіг 2 червня. В опозиції попереджали, що перешкоджатимуть спробам скликати нову сесію, якщо доти не буде призначена дата виборів у Києві.

Голова Київської міської державної адміністрації, представник владної Партії регіонів Олександр Попов закликає відновити діяльність нинішнього скликання Київради й заявляє, що заклики до цього, які лунають у Києві, не влаштовані владою, а є ініціативою з місць.

Рішення Конституційного суду, що чергові вибори в Києві мають відбутися, як і в усій Україні, 2015 року, влада трактує так, що повноваження нинішнього скликання Київради мають продовжитися ще на два роки; опозиція ж наполягає, що нині необхідні позачергові вибори.
XS
SM
MD
LG