Доступність посилання

ТОП новини

Українські товари перетинають російську митницю у штатному режимі – Міндоходів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Федеральна митна служба Росії повідомила Україну про повернення до штатного режиму розмитнювання українських товарів, повідомили у прес-службі Міністерства доходів і зборів України.

«Вчора, 19 серпня, відбулися переговори між керівництвом Міністерства доходів і зборів України і Федеральною митною службою Росії щодо врегулювання питань, пов’язаних з митним оформленням поставок українських товарів на російський ринок. Під час переговорів російська сторона запевнила, що станом на сьогодні додаткові процедури митного контролю щодо українських товарів не застосовуються, товари українських підприємств перетинають російську митницю у штатному режимі», – повідомили у відомстві.

За інформацією міністерства, між країнами досягнуто принципової домовленості, завдяки якій проблема вирішується.

«Ключовим інструментарієм для врегулювання і недопущення подібних ситуацій надалі стане активізація обміну інформацією між митними органами двох країн, проведення двосторонніх консультацій, вироблення спільних підходів, особливо у тих моментах, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній. Гостроту проблемної ситуації знято», – запевнили у відомстві.

14 серпня прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба Росії з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.
XS
SM
MD
LG