Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: ми проти законів, які захищають когось від ЛГБТ-спільноти


Посол США про угоду України з ЄС, енергетику та ЛГБТ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:13:28 0:00
Права ЛГБГ-спільноти для США – це права людини, заявив в ефірі Радіо Свобода американський посол в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Фундаментальним принципом для США є те, що права ЛГБТ-спільноти є правами людини. Це політика, яку просувала держсекретар Клінтон, яку підтримує держсекретар Керрі, про що говорить президент Обама, і я буду гордий підтримувати це», – наголосив він.

«По-друге, ми категорично проти будь-яких законів, які б захищали будь-кого від ЛГБТ-спільноти. Зрештою, я просто зазначу: мені цікаво побачити, як українська влада реагує на ці питання, мені також цікаві деякі заяви, які робило МЗС щодо кроків, які Україна зробить, щоб виконати свої зобов’язання, як європейської країни щодо захисту права ЛГБТ-спільноти», – наголосив Пайєтт.

В українському парламенті розглядають два законопроекти про заборону «пропаганди гомосексуалізму». Human Rights Watch і Міжнародна ЛГБТ-асоціація закликають Верховну Раду не ухвалювати ці закони, а президента Віктора Януковича ветувати їх, якщо парламент схвалить.
XS
SM
MD
LG