Доступність посилання

ТОП новини

Глазьєв: Росія скоротить співпрацю з Україною, якщо Київ підпише угоду з ЄС


Сергій Глазьєв
Сергій Глазьєв
Радник президента Росії з євразійської економічної інтеграції Сергій Глазьєв погрожує скороченням співпраці з Україною у разі, якщо Київ укладе угоду про асоціацію з Європейським союзом.

«Ми будемо змушені посилити митне адміністрування, щоб уникнути реімпорту європейських товарів через українську територію. Ми будемо змушені посилювати систему ветеринарного і санітарного контролю, оскільки Україна переходить на європейські норми», – сказав Глазьєв в інтерв’ю газеті «Вести».

За його словами, Євразійська економічна комісія вже вивчає питання про припинення вільної торгівлі з Україною. Також ітиметься про скорочення співпраці в атомній енергетиці, оборонно-промисловому комплексі, ракетнокосмічній і авіаційній галузях, стверджує Глазьєв.

Минулого тижня прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба Росії з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України. Експерти називали ці дії Москви торговельною війною і пов’язували їх із намаганнями не допустити укладення Києвом угоди про асоціацію з ЄС.

У вівторок прес-служба Міністерства доходів і зборів України повідомила про відновлення співпраці з Росією у штатному режимі.
XS
SM
MD
LG