Доступність посилання

ТОП новини

Сайт «Кабмін.укр» уже можна набирати кирилицею


Від 22 серпня в Україні розпочалася реєстрація адрес органів державної влади українською мовою у кириличному домені «.укр».

«Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в Інтернеті», – сказав прем’єр-міністр України Микола Азаров. Він додав, що це стало можливим завдяки довготривалій спільній роботі влади з неурядовими організаціями.

«Відтепер, щоб зайти на урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресному рядку набрати українською «Кабмін.укр» чи «КабінетМіністрів.укр», і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно», – повідомив Азаров.

У перспективі кирилицю можна буде використовувати і при написанні адреси електронної пошти, відзначив глава уряду.

Від 22 серпня розпочалася так звана пріоритетна реєстрація, повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко. Впродовж першого місяця у домені реєструватимуться органи державної влади, згодом – органи місцевого самоуправління, географічні назви, власники торговельних марок, інших об’єктів інтелектуальної власності та окремі категорії заявників.

Після цього реєстрація у національному домені стане відкритою для всіх охочих, а в перспективі українці також отримають можливість користуватися кириличними адресами електронної пошти.
XS
SM
MD
LG