Доступність посилання

ТОП новини

Янукович у Донецьку вшанував пам’ять загиблих шахтарів


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент Віктор Янукович закликає шанувати пам’ять про шахтарську працю. Про це він заявив на зустрічі з учасниками всеукраїнських зборiв з нагоди Дня шахтаря в Донецьку.

«За традицією з вами зустрічаємося. Традиція гарна, але привід сумний. Треба зберегти пам’ять про шахтарську працю», – сказав Янукович і оголосив хвилину мовчання за загиблими гірниками.

Він також наголосив на тому, що держава має суттєво посилити роботу з гарантування безпеки шахтарської працi. За словами Януковича, вугiльна галузь країни однiєю з перших вийшла на докризовi обсяги виробництва.

«Завдання – гарантувати максимальну безпеку гiрникiв. Це перша й головна мета будь-яких технологiчних нововведень i рiшень керiвникiв вугiльної галузi», – заявив президент.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, після виступу президента мав відбутися концерт з нагоди Дня гірника, але його скасували через загибель двох гірників на шахті «Покровська» в селі Удачному Донецької області. Гірники загинули вчора через обвал породи.

Також Янукович взяв участь у панахиді у Свято-Варваринській каплиці в Донецьку за загиблими на виробництві шахтарями, повідомляє прес-служба глави держави.

День шахтаря в Україні відзначають щорічну в останню неділю серпня.
XS
SM
MD
LG