Доступність посилання

ТОП новини

У справі «дніпропетровських терористів» дав свідчення журналіст ТВі


Артем Шевченко, журналіст каналу «ТВі»
Артем Шевченко, журналіст каналу «ТВі»
В Індустріальному районному суді Дніпропетровська, де слухається справа про організацію серії вибухів у Дніпропетровську та інших містах України, допитали як свідка журналіста каналу ТВі Артема Шевченка. Про це повідомила сторона захисту.

За словами Артема Шевченка, на корпоративний е-mail телеканалу у травні 2012 року прийшов так званий «лист терористів», про який його завчасно попередити в СБУ.

«На зустрічі керівники СБУ повідомили мені деякі подробиці їхньої роботи по пошуку цих людей чи людини. Показали мені витяги, у яких ці люди повідомляли, що звернуться на телебачення. І мені сказали, що я скоро можу отримати якесь послання», – розповів Артем Шевченко.

За його словами, після цієї розмови в СБУ він справді знайшов листа, адресованого «терористами» особисто йому, на корпоративній пошті каналу ТВі. Автори цього листа вказували на свою причетність до серії вибухів, в тому числі у Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську, і пропонували журналісту виступити посередником у спілкуванні із владою, від якої вони вимагали 4,5 мільйони доларів США.

На запитання державного обвинувачення підсудний Віталій Федоряк, який повністю визнає свою провину, повідомив, що текст вказаного листа готував Віктор Сукачов, а відправляв сам Федоряк. Проте головний обвинувачений в терактах, дніпропетровський політолог Віктор Сукачов не підтвердив цю інформацію.

Сукачов обіцяє надати детальні свідчення у справі пізніше. Раніше він заявляв, що частково визнає свою провину, однак не уточнював, у чому саме.
XS
SM
MD
LG