Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція Азербайджану висунула запасного кандидата на президента


Джаміль Гасанлі, архівне фото
Джаміль Гасанлі, архівне фото
Національна рада демократичних сил Азербайджану, яка об’єднує низку опозиційних сил, висунула у п’ятницю запасного єдиного висуванця на посаду президента. Ним став Джаміль Гасанлі, 61-річний відомий історик, колишній депутат парламенту.

Виступаючи після висування, Гасанлі пообіцяв, що в разі обрання на виборах 9 жовтня «поверне владу народові».

Його кандидатуру запропонував основний єдиний висуванець азербайджанської об’єднаної опозиції Рюстам Ібрагімбайов. На такий крок опозиція пішла для того, щоб не лишитися осторонь виборів, якщо на час завершення реєстрації кандидатів Ібрагімбейов не встигне підготувати належні документи, зокрема, завершити процедуру виходу з громадянства Росії, яке він має поряд із азербайджанським.

74-річний Рюстам Ібрагімбайов (також відомий у російському спотворенні як «Рустам Ібраґімбеков»), автор сценаріїв понад 40 радянських і російських фільмів, став висуванцем Національної ради демократичних сил на посаду президента на початку минулого місяця.

Владна в Азербайджані партія «Новий Азербайджан» висунула президента країни Ільгама Алієва кандидатом на цю ж посаду на третій термін поспіль. Він незмінно керує Азербайджаном із 2003 року, змінивши на президентстві свого батька Гейдара Алієва, і через референдум влаштував зняття обмежень на безперервне перебування на президентській посаді.
XS
SM
MD
LG