Доступність посилання

ТОП новини

Катрін Аштон: «Ми не можемо втратити Україну»


Катрін Аштон, архівне фото
Катрін Аштон, архівне фото
«Ми не можемо втратити Україну», – наголосила в понеділок верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон у перебігу візиту до Естонії, повідомила прес-служба естонського уряду.

Її зустріч із прем’єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом була присвячена майбутньому самітові програми ЄС «Східне партнерство» і особливо майбутньому України, мовиться в повідомленні.

Аштон висловила сподівання, що Україна докладе всіх зусиль для того, щоб уможливити підписання угоди з ЄС про асоціацію, до цього саміту, що має відбутися в листопаді у Вільнюсі в Литві.

І вона, і прем’єр Естонії наголосили на важливості України для Європейського союзу.

Ансіп також висловив сподівання, що угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі між ЄС і Україною підпишуть на згаданому саміті.

При цьому він наголосив, що не погоджується з вибірковим правосуддям в Україні.

Також у понеділок у Брюсселі речник комісара ЄС із питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле заявив, що робота єврокомісара серйозно сфокусована на справі підписання Європейським союзом угоди про асоціацію з Україною. «Ми маємо амбітну мету підписати угоду про асоціацію в листопаді. Ми на щоденній основі працюємо з Україною», – сказав речник Петер Стано.
XS
SM
MD
LG