Доступність посилання

ТОП новини

Суд по суті розгляне справу екс-мера Черкас 6 вересня


Сергій Одарич
Сергій Одарич
Шевченківський районний суд Києва на 6 вересня призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням екс-мера Черкас Сергія Одарича в посадових злочинах.

Таке рішення сьогодні під час попереднього розгляду справи ухвалила слідчий суддя Лариса Радуцька.

Сергія Одарича звинувачують у незаконному звільненні працівника з роботи з особистих мотивів, а також іншому грубому порушенні законодавства про працю, зловживанні владою або службовим становищем й умисному невиконанні рішення суду, що набрало законної сили.

Сам Одарич не вважає себе винуватим. «Я вважаю, що за всім цим стоїть «губернатор» Черкаської області Сергій Борисович Тулуб, і для нього важливо усунути мене і добитися кримінального переслідування, щоб не дати можливості займатися політичною і громадською діяльністю, і бажано добитися хоч якого-небудь вироку, бодай умовного, щоб обмежити мою майбутню участь у виборчих кампаніях. Абсолютно політичні підстави. Нічого іншого тут немає», – заявив Одарич.

У квітні цього року депутати Черкаської міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень мера міста Одарича.

Він називає свою відставку незаконною й оскаржив рішення міської ради в суді, а також відмовився віддавати печатку. Суд у Черкасах відмовив екс-мерові в задоволенні позову. А вже наступного дня прокуратура викликала його на допит як підозрюваного.

10 червня прес-служба прокуратури Черкаської області повідомила, що слідче управління прокуратури Черкаської області вручило Одаричу письмову підозру в завданні збитку міському бюджету на загальну суму майже 600 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG