Доступність посилання

ТОП новини

Поведінка Росії неприйнятна – голова комітету Європарламенту


Ельмар Брок
Ельмар Брок
Нинішня поведінка Росії стосовно України у сфері торгівлі не відповідає нормам міжнародного права і є неприйнятною. Про це заявив голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок за результатами спеціального засідання комітету щодо ситуації в Україні.

«Рішення підписувати угоду з Європейським союзом залежить лише від Києва, а не від Москви чи Брюсселя. Про це ми сьогодні погодилися на засіданні комітету. Тому поведінка Росії просто неприйнятна. Ми закликаємо Єврокомісію і держави-члени ЄС чітко заявити про це Росії і обговорити це на засіданні Групи 20 наступного тижня в Санкт-Петербурзі», – сказав Брок.

Він наголосив, що нещодавні заяви російської сторони на адресу України і загрози «використання цін на газ та іншого, щоб Україна не підписала договір, суперечить будь-яким міжнародним правилам».

Брок запевнив: якщо українська влада зробить все можливе для підписання угоди з ЄС, Європейський парламент ратифікує документ «дуже швидко».

Крім того, питання відносин Росії з Україною у зв’язку з підписанням угоди про асоціацію буде внесене до порядку денного першої осінньої сесії Європейського парламенту в Страсбурзі з подальшим затвердженням резолюції, додав європейський політик.

14 серпня Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Росії включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.

18 серпня радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але у разі підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом митне адміністрування може бути посилене. Київ розраховує підписати цю угоду на листопадовому саміті у Вільнюсі.
XS
SM
MD
LG