Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку стартує відеопрограма про ЛГБТ-спільноту


На базі одного з найпопулярніших інтернет-видань Донеччини «Новини Донбасу» за підтримки посольства США в Україні починає виходити відеопередача про життя ЛГБТ-спільноти в регіоні.

Олексій Мацука, головний редактор видання «Новини Донбасу» пояснив Радіо Свобода, що редакція відчуває постійний дефіцит інформації про лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів. Він також вважає, що та інформація, яка подається місцевими ЗМІ, часто викривлена і не допомагає подолати стигму стосовно ЛГБТ-спільноти, а навпаки – робить її міцнішою.

«Програма буде з двох частин складатися. Перша частина присвячена історії представника ЛГБТ-спільноти або людини, лояльної до ЛГБТ-спільноти. В цій частині буде розповідь про приклади адвокації або самоадвокації, які можуть розповісти представники ЛГБТ-спільноти про себе або своїх партнерів чи товаришів. Ми надаємо можливість всім виступити публічно і розповісти про ті проблеми, з якими стикається ця категорія громадян в спілкуванні з державними органами влади, навчальними закладами чи проблеми, пов’язані з проявами дискримінації взагалі. Друга частина програми буде присвячена новинам, які трапилися в останній час у житті ЛГБТ-спільноти і Донецької області, і всієї країни», – пояснив Олексій Мацука.

Героїв для програми журналісти шукатимуть за допомогою оголошень у соціальних мережах, також у редакції є безпосередні контакти з правозахисними організаціями і з активістами, які давно працюють у цій сфері. Мацука допускає, що можливий і дефіцит героїв, бо люди бояться відкривати свій статус, однак якраз завдання редакції – через медійні канали знизити рівень стигми і підвищити обізнаність населення стосовно ЛГБТ-спільноти. Перший випуск програми вийде 6 вересня.
XS
SM
MD
LG