Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували законопроект про заборону куріння і на терасах кафе й ресторанів


Народний депутат України Валерій Мошенський (позафракційний) пропонує посилити заборону на куріння в громадських місцях.

Його проект закону про внесення змін до закону України «Про заходи щодо запобігання та зменшення вживання тютюнових виробів і їхнього шкідливого впливу на здоров’я населення» (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів) зареєстрований у Верховній Раді 30 серпня.

Згідно з документом, запропоновано заборонити паління тютюнових виробів, електронних сигарет і кальяну не лише в приміщеннях закладів ресторанного господарства, а й у тимчасових спорудах, на терасах, майданчиках та інших територіях таких закладів.

Таку заборону запропоновано запровадити на всій території (а не лише в приміщеннях) об’єктів культурного призначення, державних установ різного рівня, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, готелів, гуртожитків, аеропортів і вокзалів.

За порушення зазначених обмежень запропоновано запровадити фінансові санкції щодо суб'єктів господарювання – від 1 тисячі до 10 тисяч гривень.

В Україні з кінця 2012 року діє закон, що забороняє паління, зокрема, в закритих приміщеннях перелічених об’єктів.
XS
SM
MD
LG