Доступність посилання

ТОП новини

До Умані прибули понад 24 тисяч паломників-хасидів


До Умані Черкаської області на святкування іудейського нового року Рош-га-Шана вже прибули понад 24 тисяч паломників-хасидів. Про це повідомили в Уманському міськвідділі управління МВС у Черкаській області.

За повідомленням, станом на ранок 4 вересня до міста приїхали понад 24 тисячі хасидів із 15 країн світу, серед них понад 2000 дітей і близько 20 жінок, уточнили в міліції.

Найбільше паломників з Ізраїлю, Німеччини, Франції і США. Також є паломники з ПАР, Канади, Італії, Великобританії, Індії Швейцарії, Чехії, Бельгії, Киргизстану, Російської Федерації й Іспанії. Паломники до Умані прибуватимуть сьогодні до 16:00. Прибувають прочани до Умані, в основному, автобусами з міжнародних аеропортів «Бориспіль» (Київ), Одеси й Вінниці.

На святкування Рош-га-Шана до Умані очікується приїзд близько 25 тисяч паломників із 24 країн світу. Торік Новий рік за іудейським календарем біля могили цадика (праведника) Нахмана зустріли майже 23 тисячі паломників. Цього року Новий рік хасиди святкуватимуть з 4 на 5 вересня.

Рабі Нахман (1772–1810) – засновник брацлавського хасидизму. Він сам заповів поховати його в Умані. Могила цадика – одна з найшанованіших святинь хасидів, місце щорічних масових паломництв.
XS
SM
MD
LG