Доступність посилання

ТОП новини

У Києві почалося поетичне турне містами України й Німеччини


Міжнародне поетичне турне розпочалось із Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:54 0:00
У Києві в «Пінчукартцентрі» у середу стартував новий літературний проект – поетичне турне Київ – Чернівці – Львів – Берлін – Бремен, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Провідні автори України та Європи читали поезію, поєднуючи тексти з перформансами і меседжами в рамках виставки «300 китайців» (спільний проект Meridian Chernowitz та PinchukArtCentre).

Відкрив читання поет, журналіст Радіо Свобода Ігор Померанцев, а продовжили Світлана Поволяєва, Катерина Бабкіна, Маріанна Кіяновська, Сергій Жадан та інші майстри слова.

Окрім Києва та інших основних зупинок, авторські читання проходитимуть у спеціальному вагоні-салоні потягів Київ – Чернівці та Чернівці – Львів. 6–8 вересня події турне розгортатимуться в рамках Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Chernowitz у Чернівцях. 23 вересня турне сягне Берліна, де перед публікою виступлять Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Ігор Померанцев, інші поети. Завершиться турне 25 вересня у Бремені.

За словами директора Міжнародної літературної корпорації Meridian Chernowitz Ірини Вікирчак, проект «візуалізований на програмах поетичного турне». «Це три міста в Україні, а також два німецькі міста. У Берліні це «Літературверкштадтберлін», а в Бремені це бібліотека та фестиваль поезії «Ді дойче он роуд». Ми починаємо наше турне з Києва. Тут відбудуться читання у «ПінчукАртЦентрі» з участю поетів із Австрії, Німеччини, Швейцарії, Румунії, Ізраїлю та кількох українських поетів», – розповіла вона.
XS
SM
MD
LG