Доступність посилання

ТОП новини

Голосів за закон про протидію дискримінації у Раді нині немає – Єфремов


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що голосів за ухвалення закону про протидію дискримінації в українському парламенті сьогодні немає. Про це регіонал сказав сьогодні в парламенті.

Раніше він заявляв, що ухвалення закону про протидію дискримінації в Україні позитивно позначилося б на перспективи підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС. «Я думаю, що ухвалення цього закону допомогло б нам у Вільнюсі, тому що є певні листи та усні розмови з депутатами Європарламенту, які кажуть: «Ухваліть цей закон і отримаєте більше ймовірності до підписання цієї угоди». Я не знаю, чи вплине негативно (неухвалення цього закону – ред.), але те, що додатково, якщо ми не проголосуємо, ми не залучимо голоси євродепутатів на свій бік, – це точно, судячи з мого спілкування з європейською стороною», – заявляв Єфремов.

При цьому лідер фракції зазначив, що в Партії регіонів обговорювали це питання, і депутати, як і раніше, не готові підтримувати цей законопроект, тому голосування законопроекту буде вільним – кожен депутат вирішуватиме самостійно.

Правозахисники, зокрема, Human Rights Watch і Міжнародна ЛГБТ-асоціація раніше закликали владу України захистити права ЛГБТ-спільноти в країні. Зокрема, депутатів закликали не ухвалювати два законопроекти про заборону «пропаганди гомосексуалізму».
XS
SM
MD
LG