Доступність посилання

ТОП новини

Товарообіг між Україною і Польщею мав би зрости в кілька разів – посол Польщі


Товарообіг між Україною і Польщею може бути у кілька разів вищим. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив посол Республіки Польща в Україні Хенрик Літвін, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«На сьогодні товарообіг між Польщею та Україною становить 8 мільярдів доларів США, але, якщо подивитися на потенціал України і Польщі, то має бути десь 20–25 мільярдів доларів на рік. Ми задоволені, що маємо і цю цифру, адже за останні кілька років цей показник виріс. Але, безумовно, можливості у нас набагато вищі», – зазначив дипломат.

Він також додав, що підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом допоможе ще кращому розвитку українсько-польських економічних зв’язків.

«Сподіваємося, що договір буде підписано і ми будемо далі розвивати нашу співпрацю», – заявив він.

Водночас відомий польський економіст, автор «Плану економічних реформ» для Польщі, професор Варшавської школи економіки Лешек Бальцерович додав, що належить до тих поляків, які «зацікавлені в успіхах незалежної України», передусім – економічних.

«Підписання угоди про асоціацію – це хороший крок. Це відкриє доступ до ринку європейських країн. Такі угоди підвищують довіру, а це – закордонні капіталовкладення та інвестиції. Це допоможе вирішити багато проблем і максимально використовувати нові можливості», – сказав економіст.
XS
SM
MD
LG