Доступність посилання

ТОП новини

Росія закликала Сирію передати свою хімічну зброю міжнародній спільноті


Прихильники Асада у Дамаску протестують проти можливої військової акції США
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Прихильники Асада у Дамаску протестують проти можливої військової акції США

Росія закликає уряд Сирії передати свою хімічну зброю міжнародній спільноті, щоб уникнути воєнного удару. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Закликаємо сирійське керівництво домовитися не тільки про передачу місць зберігання хімічної зброї під міжнародний контроль, а й про її подальше знищення, а також про повноцінне приєднання до Організації з заборони хімічної зброї», – сказав він.

Москва вже передала цю пропозицію міністрові закордонних справ Сирії Валідові аль-Муаллему, який перебуває в Москві, і розраховує на швидку й позитивну відповідь, заявив російський міністр.

Із думкою про те, що влада Сирії мала б протягом наступного тижня передати всі запаси своєї хімічної зброї під контроль міжнародної спільноти, виступив сьогодні державний секретар США Джон Керрі. Завершуючи в Лондоні відвідини кількох європейських країн, він заявив, що саме таким чином Сирія ще могла б сама відвернути воєнний удар. Але держсекретар тут же додав, що президент Сирії Башар аль-Асад, напевне, не збирається цього робити.

У Державному департаменті США відразу уточнили, що заява Керрі була не офіційною пропозицією, а тільки риторичним аргументом.

Президент Сирії Башар аль-Асад в інтерв’ю американській телемережі CBS, яке оприлюднили сьогодні, знову заперечив причетність своєї влади до хімічного удару, що, як вважають, був здійснений 21 серпня на контрольованій повстанцями околиці Дамаска.
XS
SM
MD
LG