Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську центральний проспект Карла Маркса хочуть перейменувати на Олександра Поля


У Дніпропетровську розпочали збір підписів за перейменування центрального проспекту Карла Маркса на Олександра Поля.

Акцію, ініційовану громадською організацією «Самозахист підприємців», підтримали інші громадські об’єднання, письменники, краєзнавці.

За даними ініціаторів, наразі вони роздали бланки для збирання підписів підприємцям та торгівцям у різних районах міста, щоб за нову назву проспекту змогли висловитись жителі найвіддаленіших житлових масивів Дніпропетровська.

Підписи жителів збираються подати до міської ради, щоб та ухвалила відповідне рішення.

31 серпня у Дніпропетровську близько трьохсот жителів Дніпропетровська зібрались біля пам’ятника почесному громадянину міста Олександру Полю з нагоди річниці з його дня народження і звернулися до влади з проханням перейменування центрального проспекту міста імені Карла Маркса на честь Олександра Поля.

Олександр Поль (1832–1890) – український дослідник-археолог, краєзнавець, підприємець, меценат, активний громадський діяч, 15 років віддав детальному вивченню залізних руд Кривого Рогу і доведенню їхнього промислового значення.

Раніше у Дніпропетровську з’явилась ініціатива перейменування вулиці Косіора, який, як встановив суд, був одним із організаторів Голодомору в Україні 1932–1933 років, на вулицю Богдана Ступки. Було зібрано понад півтисячі підписів, однак ідея так і не втілилась у життя.
XS
SM
MD
LG