Доступність посилання

ТОП новини

Україна – Євросоюз: «Сильніші разом»


Україна – Євросоюз: «Сильніші разом»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
Київ – 10 вересня у Києві стартувала інформаційна кампанія «Сильніші разом», яку підготували і здійснюють Україна та Євросоюз. Завдання кампанії – інформувати українців про зміст підготовленої до підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, про євроінтеграцію України та діяльність і повсякденне життя Євросоюзу. Серед тих, хто погодився здійснювати кампанію, українські та європейські політики, бізнесмени, діячі культури і спорту.

Зустріч членів консорціуму українських і варшавських університетів у столиці Польщі, лекції послів країн Євросоюзу у вишах Києва, Донецька, Полтави, Чернівців та інших українських міст; інформаційні заходи у різних областях України – це, серед інших, події, які включає кампанія «Сильніші разом».

У ЗМІ матеріали про ЄС представляють дипломати і політики з Євросоюзу, як і українські політики, громадські діячі, інтелектуали, зірки культури і спорту.

Кампанія поєднує зусилля влади і суспільства України, надаючи корисну інформацію про ЄС різним верствам населення: бізнесменам, студентам, науковцям, громадським активістам – зазначив посол, голова представництва ЄС у Києві Ян Томбінський.

У центрі уваги ЄС – громадянин, його права й умови розвитку
Ян Томбінський
«У чому важливість угоди з ЄС? Це рамки національної стратегії розвитку, де ключове значення мають механізми парламентської демократії, рівності кожного перед законом і неупередженості його застосування, створення умов для вільної економічної діяльності кожної особи і цілого підприємства, як малого, так і великого. Не менш важливо для людей і забезпечення місцевого самоврядування. У центрі уваги ЄС громадянин, його права й умови розвитку», – додав європейський дипломат.

Фактично, здійснення кампанії дозволить пересічним українцям дізнатись про зміст угоди про асоціацію з Євросоюзом, вплив євроінтеграції на кожного українця, наголосив на презентації заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров.

Кампанія буде успішною, якщо до неї активно будуть долучатись провідні політичні і громадські діячі
Андрій Олефіров
«Кампанія буде успішною, якщо до неї активно будуть долучатись провідні політичні і громадські діячі у галузях культури, науки, спорту, які мають вплив на формування суспільної думки. Важливо також забезпечити діалог між провідними політичними партіями та рухами з метою вироблення спільного підходу до подальшого розвитку відносин між Україною та ЄС», – зазначив Олефіров.

Розвиток відносин між Україною та ЄС у разі утворення зони вільної торгівлі між ними поліпшить інвестиційний клімат в Україні для європейських інвесторів, а для українського бізнесу відкриє один із найбільших ринків світу – європейський. Тому необхідно інформувати представників ділових кіл держав Євросоюзу та України про взаємну вигоду підписання угоди про асоціацію. Таку пропозицію висловили керівники Європейської бізнес-асоціації і Торговельної палати України.

Свобода – засаднича європейська цінність

Учасники кампанії не мають забувати, що головна ознака європейськості – це цінності, які сповідують держави і народи Євросоюзу, наголосив відомий український музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Європейський вибір – це цінності! Свобода вибору, свобода людини, свобода особистості
Святослав Вакарчук
«Що таке європейськість? Вочевидь, мова не йде про географію, як на мене, не йдеться і про примітивне розуміння добробуту... Я піду далі і скажу, що для мене європейськість – це навіть не геополітичний вибір. Європейський вибір – це цінності, і фундаментальна цінність – свобода! Свобода вибору, свобода людини, свобода особистості», – зауважив співак.

А директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук закликала учасників кампанії інформувати українців про позитивний досвід українців і мешканців ЄС у вирішенні соціальних проблем, у захисті прав і свобод громадян.

Важливо вселити віру у людей, довести їм, що позитивні зміни можливі, що угода про асоціацію з ЄС дає українцям такі можливості!
Альона Гетьманчук
«Дуже важливо вселити віру у людей, довести їм, що у цій країні позитивні зміни можливі, що угода про асоціацію з ЄС дає українцям такі можливості! Я закликаю усіх колег: хто має історію успіху, саме українського успіху, поділіться нею. Поділіться нею з друзями чи колегами з іншого регіону, з іншого міста, з іншого села», – сказала Альона Гетьманчук.

Власне, починаючи від сьогоднішнього дня, у рамках кампанії «Сильніші разом» позитивні історії українців та європейців почують мешканці багатьох міст України.

Інформаційні заходи і дискусії відбудуться у Білій Церкві, Донецьку, Дніпропетровську, Луганську, Миколаєві і Херсоні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG