Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International вимагає швидше розслідувати злочини міліції


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звернулась до українських парламентарів із закликом якомога скоріше ухвалити законодавчу базу щодо реформи правоохоронних органів. Про це йдеться у відкритому листі до Верховної Ради України.

Осуд правозахисників викликала передбачена законопроектом чотирирічна затримка створення Державного бюро розслідувань – органу, який розслідуватиме злочини, вчинені міліцією.

«Бюро має бути створене як справді незалежна і неупереджена установа, побудована на принципі громадського контролю, і процес створення Бюро повинен розпочатися якнайшвидше – значно раніше від листопада 2017 року», – мовиться у заяві Amnesty International.

У своєму листі Amnesty International закликала парламентарів також включити в законопроект механізм ефективного запобігання змові між прокурорами та співробітниками правоохоронних органів.

На думку авторів листа, ухвалення нового законодавства дозволить подолати практику тортур в МВС та усунути проблему жорстокого поводження із затриманими. Загалом правозахисники схвально оцінили законопроект. Наразі його відправили на розгляд Венеціанської комісії Ради Європи.
XS
SM
MD
LG