Доступність посилання

ТОП новини

Вибори у Києві гальмують і більшість, і опозиція – Рибак


І більшість, і опозиція не бажають порушувати питання щодо виборів у Києві.

Про це у вівторок ввечері в інтерв’ю «5 каналу» заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

За його словами, порозуміння щодо дати виборів у Києві серед керівників парламентських фракцій немає. На думку Рибака, і опозиція, і більшість не зацікавленні у розв’язанні цього питання.

Рибак також нагадав, що Конституційний суд визначив, що, за його словами, чергові та позачергові вибори мають бути проведені в останню неділю жовтня 5-го року повноважень місцевих органів влади, обраних у 2010-му, тобто у 2015 році.

Насправді в рішенні Конституційного суду йдеться тільки про чергові вибори, але нічого не сказано про позачергові; опозиція наполягає, що відтак у Києві необхідно негайно провести позачергові вибори.

«…Наступні після набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України щодо проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» від 1 лютого 2011 року № 2952–VІ усі чергові вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, сільських, селищних, міських, районних, обласних рад та сільських, селищних, міських голів, обраних на чергових або позачергових виборах, відбуваються одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень рад чи голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року», – мовиться в рішенні КСУ № 2-рп/2013 від 29 травня 2013 року.
XS
SM
MD
LG