Доступність посилання

ТОП новини

ДАІ підготувала законопроект щодо збільшення штрафів за деякі порушення


У Державній автомобільній інспекції України розробили законодавчі зміни, спрямовані на збільшення штрафів за низку порушень правил дорожнього руху.

«У цьому законопроекті пропонується збільшення штрафу за перевищення норм і стандартів тонування скла, несправності гальмівної та кермової систем від 340-425 гривень до 510-680 гривень. Також пропонується збільшити з 51-85 до 85-170 гривень штраф за невикористання ременів безпеки. За встановлення та використання зовнішніх світлових приладів, не передбачених конструкцією автомобіля, пропонується стягувати замість 420-510 гривень 510-595 гривень», – повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Сергій Будник.

За його словами, ступінь тонування автомобіля, несправність керма або гальм не перевірятиме інспектор ДАІ, а здійснюватиметься за допомогою спеціальних приладів, які є в інспекції.

Крім того, Будник наголосив, що в ДАІ вважають за необхідне запровадити систему накопичення штрафних балів для порушників ПДР. Він зазначив, що такий законопроект було внесено до Верховної Ради, але народні депутати відхилили його.
XS
SM
MD
LG