Доступність посилання

ТОП новини

Суд позбавив Маркова депутатського мандата


Ігор Марков
Ігор Марков
Вищий адмінсуд України визнав неможливим достовірно встановити результати виборів до Верховної Ради в 133-му окрузі (Одеська область), а також визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата в Ігоря Маркова.

Відповідне рішення оголосив суддя ВАСУ Юрій Цвіркун за позовом колишнього народного депутата Юрія Кармазіна.

Суд також скасував постанову ЦВК від 23 листопада 2012 року в частині реєстрації Маркова народним депутатом і зобов’язав ЦВК підготувати і провести повторні вибори в одномандатному виборчому окрузі №133.

Лідер партії «Родина» Ігор Марков виграв вибори в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси), набравши 26,6% голосів виборців у жовтні 2012 року. Марков випередив свого головного конкурента – кандидата від Партії регіонів Гончаренка більш ніж на 6%.

Позови до ЦВК з вимогою позбавити Маркова мандата подавав, крім Кармазіна, ще і його опонент на виборах до парламенту Олексій Гончаренко. Позивачі заявляли, що вибори в цьому окрузі були сфальсифіковані.

10 вересня Окружний адмінсуд Києва залишив без розгляду позов заступника голови Одеської облради Олексія Гончаренка про позбавлення народного депутата Ігоря Маркова мандата. Як повідомляв офіційний сайт Маркова, суд задовольнив клопотання представника Маркова – Олександра Казарновського, який звернув увагу суду на те, що Гончаренко порушив визначені законом строки давності для справ такого роду.
XS
SM
MD
LG