Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК просять зареєструвати ініціативну групу з референдуму про Митний союз


Збори комуністів, 8 вересня 2013 (Фото: КПУ)
Збори комуністів, 8 вересня 2013 (Фото: КПУ)
До Центральної виборчої комісії надійшли документи для реєстрації ініціативної групи щодо всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України до Митного союзу. Як повідомили в прес-службі ЦВК, документ надійшов сьогодні вранці.

До пакета документів входить, зокрема, протокол зборів громадян про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. На референдум пропонується винести питання «Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?».

До протоколу також додали список членів ініціативної групи, до якого пропонується внести 9 тисяч 892 особи із їхніми заявами про згоду бути членом такої групи. Як повідомляє сайт «Українського вибору», половина цих людей – активісти цієї організації, ще половина – представники Компартії.

Згідно з законом, ЦВК має розглянути ці документи й ухвалити рішення про реєстрацію чи нереєстрацію ініціативної групи впродовж п’яти днів.

У неділю на стадіоні «Спартак» у Києві відбулися збори громадян, організовані КПУ й «Українським вибором». Ці збори затвердили склад ініціативної групи для збирання підписів на підтримку всеукраїнського референдуму.

Збори відбулися всупереч ухвалі Окружного адміністративного суду Києва, який у понеділок заборонив КПУ організовувати та проводити їх. Водночас суд заборонив ЦВК направляти представника на ці збори.

Цю ухвалу суд оголосив для забезпечення адміністративного позову до КПУ, який подала Європейська партія України. Попереднє судове засідання в цій справі має відбутися цієї п’ятниці.
XS
SM
MD
LG