Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Київ не протиставлятиме співпрацю з ЄС і Митним союзом


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович оцінює шанси підписати угоду про асоціацію між Україною та ЄС у 2013 році як цілком реальні.

«У нас немає питань, які ми б не вирішили. Сьогодні все йде на завершення», – сказав Янукович сьогодні в Луцьку. За його словами, угоду вже парафували обидві сторони на рівні спеціалістів.

«Зараз йде мова про підписання, а далі – ратифікація 28 країнами ЄС і Україною в парламентах. Тоді вона набере чинності», – сказав президент, якого цитує його прес-служба.

За словами Януковича, підписання угоди про асоціацію не означає, що Київ протиставлятиме інтереси ЄС інтересам Євразійського союзу і Митного союзу.

Глава держави зауважив, що Україна підписала меморандум про співпрацю з Митним союзом. За його словами, зараз триває робота щодо вивчення документів цього об’єднання. «Ми повинні розглянути ці положення на рівні наших експертів, уряду. Якщо це відповідає нашим національним інтересам, не суперечить міжнародним зобов’язанням, ми до них приєднаємось, оформлюємо відповідні документи, направляємо їх на розгляд. Якщо вони погоджуються, то ми проходимо ці процедури вже в усіх чотирьох країнах», – сказав Янукович.

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді цього року.
XS
SM
MD
LG