Доступність посилання

ТОП новини

Українці вперше в історії вийшли до чвертьфіналу Євробаскету


Збірна України з баскетболу вперше в історії вийшла до чвертьфіналу Євробаскету; Українці перемогли у Росії на Першому Московському марафоні; футболісти «Металіста» розгромили київське «Динамо».

Чоловіча збірна України з баскетболу вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи, що відбувається в Словенії. Підопічні тренера Майка Фрателло поступилися одному з фаворитів турніру – команді Литви – 63:70. Але головний конкурент українців у боротьбі за путівку до плей-офф – латвійці – програли з рахунком 56:60 бельгійцям.
Отже другий груповий раунд Євробаскету завершився в групі «Е» таким чином: перші чотири місця посіли Сербія, Литва, Франція та Україна. А баскетболісти збірних Латвії та Бельгії мусять тепер пакувати валізи.

Наступним суперником команди України буде або господар турніру Словенія, або Хорватія.

Українець Олександр Матвійчук і Ірина Смольникова з Казахстану здобули перемогу в Росії на Першому Московському марафоні.

Матвійчук подолав дистанцію в 42 кілометри 195 метрів за 2 години 19 хвилин і 36 секунд. Українець Ігор Гелетій став другим (2.21,13), ще один представник України Сергій Марчук показав третій час (2.21,29).

Смольникова подолала дистанцію за 2 години 44 хвилини 54 секунди. Друге місце посіла росіянка Тетяна Бєлкіна (2.51,16 секунд). Замкнула трійку лідерів ще одна представниця Росії Нагіна Хаїтова (2.53,41).

Новини футболу (як же без них?)

«Металіст» розгромив «Динамо»

Футболісти «Металіста» розгромили вдома київське «Динамо» 3:0. Цей був матч 9-го туру чемпіонату України. Після такої перемоги харків’яни закріпилися на першому місці турнірної таблиці, випереджаючи найближчих переслідувачів – дніпропетровський «Дніпро» і одеський «Чорноморець» – на три очки. Чинний чемпіон України – донецький «Шахтар» – поки що на четвертому місці, відстаючи від підопічних Мирона Маркевича на чотири очки. А підопічні Олега Блохіна – на шостій позиції.

Матч у Харкові, незважаючи на підсумковий результат, складався напружено. «Металіст» відкрив рахунок наприкінці першого тайму і «добив» суперника лише у доданий арбітром час, забивши ще два голи.

Олег Блохін на післяматчевій прес-конференції привітав «Металіст» із перемогою, але вважає, що рахунок 0:3 – не за грою. «Наприкінці ми вже ризикували – було все одно, що 0:1, що 0:3, от і пропустили голи. Загалом, скажу, що команди показали якісний футбол. Нам, звичайно, не вистачило свіжості – багато грали в збірних. Все-таки у «Металіста» менше «збірників», можна було повноцінно готуватися до цієї гри», – стверджував тренер київського «Динамо».

А у чемпіонаті Іспанії з футболу відбулися чотири тури. Два лідери – «Барселона» і «Атлетико» (Мадрид) не втратили жодного очка. Хоча «Барса» була в цьому турі лише за один крок до такої втрати. Ведучи у домашньому матчі про «Севільї» 2:0, каталонці примудрилися пропустити два м’ячі. І лише у доданий суддею час Ліонель Мессі здійснив прохід у штрафну суперника у притаманному для нього стилі й партнер по команді Санчес забив переможний гол.

Мадридський «Реал» у цьому турі не переміг, зігравши з «Вільяреалом» унічию 2:2.

Роналду гратиме за «Реал» до 2018 року

Тим часом лідер «Реалу» Криштіану Рональду підписав новий контракт із мадридцями. Термін дії – до 2018 року. Рональду зароблятиме за угодою 22,5 мільйона доларів на рік.
Португалець, який перейшов до «Реалу» в 2009 році із англійського «Манчестер Юнайтед», виступив у понад двохстах матчах за іспанський клуб на різних змаганнях. Він привів цю команду до перемоги в чемпіонаті Іспанії в одному із сезонів. Його середня результативність більше гола за поєдинок.

І ще про баскетбол. Точніше – про баскетболіста, далеко не останнього в цьому виді спорту.

Дворазовий чемпіон НБА форвард «Майамі Хіт» Леброн Джеймс одружився на шкільній подрузі Саванні Брінсон. Подружжя запросило на весільну церемонію близько двох сотень гостей. Леброн і Саванна зустрічаються зі шкільних років, у них є двоє дітей.

Як передають інформагенції, церемонія відбувалася за підвищеної секретності – не всі гості до кінця знали деталі вечора. Також заборонили користуватися телефонами. Запрошених приховали під спеціальними тентами.

Навіть на гелікоптерів журналісти не могли чітко розгледіти гостей, оскільки по дорозі до тенту їх ховали під парасольками. У списках запрошених були власник «Майамі» Мікі Арісон, головний тренер клубу Ерік Споельстра, а також багато одноклубників Леброна Джеймса, включаючи Дуейна Вейда і Кріса Боша.
  • Зображення 16x9

    Олександр Лащенко

    На Радіо Свобода – з березня 2005 року. До того працював три роки на Громадському радіо. Народився 1969 року в Києві. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG