Доступність посилання

ТОП новини

Рибак: лікування Тимошенко на зустрічі у Вільнюсі не обговорювалося


Володимир Рибак про Юлію Тимошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:44 0:00

Володимир Рибак про Юлію Тимошенко і візит у Вільнюс

Голова Верховної Ради Володимир Рибак спростував інформацію про те, що під час візиту у Вільнюс обговорював із європейською стороною питання Юлії Тимошенко.

Як наголосив спікер парламенту в інтерв’ю Радіо Свобода, ні в якій конференції, на якій він нібито зробив заяву про майбутнє колишнього прем’єра, він участі не брав.

«У мене було чотири двохсторонні зустрічі. І ні на одній з них про лікування розмови не було, про Тимошенко, що її випускати, чи я щось заявив, не було, а були питання про вибіркове правосуддя. А як у вас закон? Я говорю: ми ухвалили закон, ми направили до КСУ, ми розглянемо, і нам треба зробити, щоб суди наші були незалежні, і щоб в нас в державі не було ні «телефонного», ні вибіркового правосуддя. Оце Верховна Рада повинна зробити», – зазначив Володимир Рибак.

У відповідь на уточнююче запитання, чи згадувалося прізвище Тимошенко у розмовах із представниками Євросоюзу, голова Верховної Ради зазначив: «Я ще раз кажу: ні на конференції, як написали, я ніде не виступав! Ніде за лікування розмови, ні одного слова не було! А було: вибіркове законодавство. Під вибірковим законодавством, ясно, що вони так натяк дають, що це зв’язано з Тимошенко. Це може бути. Але те, що там написано, то це неправда».

«І я в інтерв’ю своєму… Журналісти були там не один десяток. Вони задавали мені питання. Я сказав, що стосується Тимошенко – це не питання на сьогоднішній день Верховної Ради. Це питання в юридичній сфері. Може, навіть більше в політичній. Цим питанням займається сьогодні Європа. Там представники Квасьневський і Кокс», – додав Володимир Рибак.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що голова Верховної Ради під час візиту у Вільнюс спрогнозував на жовтень вирішення питання ув’язненої Юлії Тимошенко.

Інтерв’ю з головою Верховної Ради Володимиром Рибаком читайте на сайті Радіо Свобода
XS
SM
MD
LG