Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ проситиме США видати Мельника «на умовах взаємності»


Петро Мельник
Петро Мельник
Попри відсутність договору про екстрадицію між Україною і США українська генпрокуратура направить американським колегам клопотання про видачу колишнього ректора Податкового університету Петра Мельника. Про це Радіо Свобода повідомила речниця ГПУ Маргарита Велькова.

«Між Україною і США немає угоди про екстрадицію, але існують міжнародно-правові-механізми, які ми застосовуємо», – каже Велькова.

Як повідомила речниця ГПУ, відомство вже направило міжнародно-правове доручення про проведення низки слідчих дій з Мельником на території США.

«Офіційно Інтерпол поінформував українську сторону про місце перебування Мельника – на території США, в Каліфорнії. Це стало підставою для того, щоб ми спрямували відповідне міжнародно-правове доручення в США, що ми і зробили. У цьому дорученні слідчий орган, який займається справою Петра Мельника, просить про проведення низки слідчих дій. Ми також просимо США надати інформацію про те, як саме, на яких підставах перетнув кордон Мельник і на яких підставах він зараз перебуває в США», – сказала Велькова.

Наступним кроком, за її словами, стане направлення клопотання про видачу Мельника «на умовах взаємності».

При цьому в Генпрокуратурі не уточнили, коли саме буде направлено це прохання.

Сьогодні народний депутат Геннадій Москаль оприлюднив на своєму сайті відповідь ГПУ на свій запит щодо місця перебування Мельника, який минулого місяця втік з-під домашнього арешту. За документом підозрюваний у хабарництві екс-ректор перебуває в американському штаті Каліфорнія.
XS
SM
MD
LG